La història de Noush: Nascut de la terra, arrelat en la memòria

September 11, 2025
Ada restaurant té una història, i a Noush, a Barcelona, la nostra comença amb una idea senzilla: compartir sabors que mereixen ser recordats. Per a nosaltres, el menjar no és només aliment, és consol, cultura i una manera de portar la memòria endavant.

Què vol dir Noush?

El nom Noush prové d’una paraula persa que significa “dolç” o “gaudir”. Reflecteix el que creiem que el menjar ha d’aportar: alegria, generositat i calidesa. A Noush, cada plat es crea amb aquest esperit: nodrir el cos mentre desperta alguna cosa més profunda, alguna cosa familiar però nova.

Nascut de la terra: 100% vegetal, de temporada i sostenible

La nostra filosofia neix de la terra. Tot el que servim és 100% vegetal, elaborat amb ingredients frescos i de temporada. Treballem amb botigues locals i marques de confiança a Barcelona, i alhora obtenim ingredients clau de l’Iran o de supermercats iranians per mantenir l’autenticitat. Aquest equilibri ens permet honorar els sabors perses mentre restem connectats amb els ritmes de la natura aquí a Catalunya.
El nostre menú canvia amb les estacions, assegurant que cada plat se senti viu, acolorit, vibrant i ple de l’abundància natural de la terra.

Arrelat en la memòria: inspirat en la cuina persa

La cuina persa té una llarga història d’equilibri i refinament. Herbes fresques, fruites i cereals disposats amb cura al llarg dels segles; arrossos que brillen amb color; estofats cuinats a foc lent que escalfen l’ànima. Fora de l’Iran, aquesta tradició sovint es redueix a kebabs o es confon amb “picant”. En realitat, és una de les cultures culinàries més naturalment vegetals i nutritives del món.
A Noush ens inspirem en els diversos paisatges de l’Iran: muntanyes, planes, deserts i costes. Alguns plats són clàssics estimats, altres són joies regionals que fins i tot molts iranians mai no han tastat. El que els uneix és la memòria: sabors que ens connecten amb la tradició, reimaginats avui en una cuina vegetal vibrant.

Una taula que et dona la benvinguda

A la cultura persa, l’hospitalitat ho és tot. Obrir la porta, oferir menjar, fer sentir els convidats com a casa: és part del que som. A Noush volem portar aquest mateix sentiment a Barcelona: l’escalfor de ser rebut, la generositat de compartir un àpat i l’alegria de descobrir sabors que són alhora reconfortants i sorprenents.

Una última paraula

Per a nosaltres, Noush és més que un restaurant. Una celebració dels sabors perses, preparats amb respecte per la natura i oferts amb esperit d’hospitalitat. Si busques menjar vegetal a Barcelona que sigui autèntic, de temporada i ple de cor, ens encantaria donar-te la benvinguda a la nostra taula.